Wandelroute Hackfort

Zaterdag fantastisch mooi weer, snel wandelkleding aandoen wandelschoenen aan rugzak inpakken route op natuurmonumenten uitzoeken en wegwezen. We hebben gekozen voor de wandelroute Hackfort  12 0f 15 km, om ons voor te bereiden op onze wandelvakantie in Oostenrijk.

Hieronder zie je de route op de kaart.

wandelroute Hackfort

De wandeling begint en eindigt in het centrum van Vorden. Zowel bij het begin van de route als ook bij het einde hebben we een een drankje genuttigd. Eigenlijk beginnen we wat laat aan de wandeling. We zijn rond 3 uur terug in Vorden en op dat moment is het eigenlijk te warm. Maarja, dat krijg je als het weekend is en mevrouw @sapbeuseker graag uitslaapt.

Wat is er nou leuker dan een nest met bonte spechten tegen te komen. De vogels hebben allen niet zo’n zin om te poseren voor de foto. We wachten daar minstens 20 minuten als een stel malloten. De camera in de aanslag om  foto’s te maken als ze het nest in of uit zouden vliegen. Het nest wil wel poseren, zoals hieronder te zien.

Nest van bonte specht
Nest van bonte specht

@mvvenrooij is het wel gelukt van de Bonte Specht een foto te maken.

Kasteel Hackfort

Het kasteel dateert uit de 14e eeuw.  En zoals je op de foto hieronder kunt zien is het kasteel prachtig .

Huis Hackfort
Huis Hackfort

Bij het kasteel zijn  ik en @mvvenrooij bij de watermolen niet de enigen die foto’s zijn het maken. Een andere fotograaf is bezig met een fotoshoot. Tevens zien we een bruidspaar met gevolg onderweg naar het kasteel. Hier kun je echt hele mooie foto’s maken.

Watermolen

Deze mooie watermolen dateert uit de 18 eeuw en is in 1998 door monumentenzorg geheel gerestaureerd.

Watermolen
Watermolen

Ook zien we dit gave bruggetje. @mvvenrooij heeft hier in de buurt ook nog een buizerd op de gevoelige plaat gezet.

Brug

Deze route is een rondwandeling door het landgoed Hackfort. Deze is deels met rode paaltjes aangegeven, deels met groene paaltjes en deels niet bewegwijzerd. De route duurt ongeveer 5 uur (15 km). Je kunt ook een verkorte route lopen  en duurt ongeveer 3,5 uur (12 km). De route is niet geschikt voor invaliden en kinderwagens. De wegen zijn erg smal door begroeiing en onneembare barrières (planken over sloten). Wat je zeker niet moet vergeten is je fototoestel mee te nemen, want er zijn genoeg momenten om foto’s te maken. Zie hieronder nog enkele foto’s die ik gemaakt heb.

One comment

 1. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s
  both educative and entertaining,
  and let me tell you, you’ve hit the nail on the head.

  The problem is something that not
  enough men and women are speaking intelligently about.

  I’m very happy I stumbled across this in my hunt for something regarding this.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *